Λίγα λόγια για την λειτουργία του blog.

Το blog δημιουργήθηκε από ελεύθερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την αναρχία,χωρίς συμβιβασμούς,δόγματα και μορφές εναλλακτικής εξουσίας ή κλίκας.Δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις του,επικοινωνώντας μαζί μας στο lykoitounotou@riseup.net,είτε συμπράττει με κάποια ομάδα,είτε πορεύεται σαν άτομο,αρκεί αυτές να είναι αληθείς και να μην φέρουν κίνδυνο προσωπικής στοχοποίησης από τα μέσα καταστολής,σε αντίθεση με πολλά blogs και σωρό δημοσιευμάτων,απο τους υπερασπιστές του ρεφορμισμού.

Thursday, June 18, 2015

Ανακοίνωση από την Σ.Α.Μ.Χ.Ο. για τα γεγονότα στις 13/06.


''Ονειρεύονται διατεταγμένες επαναστάσεις,αρχές σε πλήρη τάξη,αναρχία χωρίς αναταράξεις.Όταν η πραγματικότητα αποκτά μια διαφορετική πτυχή,κραυγάζουν αμέσως για προβοκάτσια και τσιρίζουν μέχρι να ακουστούν από την αστυνομία.Οι επαναστάτες είναι ταπεινοί άνθρωποι.Η επανάσταση όχι.''
A.Bonnano ''Ένοπλη χαρά''

 Στις 13/06 το πρωί υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση στην πλ. Όλγας,για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ικτίνου,Θεσσαλονίκη και την καταστολή της αριστερής κυβέρνησης.
Για όσους θέλουν να μιλούν για αντισυγκέντρωση,τρανό παράδειγμα,είναι οι τρείς εκδηλώσεις που είχαν γίνει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σχεδόν ταυτόχρονα,εκδήλωση στην πλ. Όλγας από την Σ.Α.Μ.Χ.Ο για την απεργία πείνας στην Χιλή ,συγκέντρωση-μικροφωνική από τους φοιτητές/τριες (μέσα και) ενάντια στο ζόφο της εργασίας
καθώς και
συγκέντρωση και μοτοπορεία για το εργατικό «ατύχημα» στα ΕΛ.ΠΕ. την παρασκευή 5 ιούνη…
 Όπως είχαμε αναφέρει και με προηγούμενα κείμενα,δεν θεωρούμε εχθρούς τους αναρχικούς ή συγκεκριμένες τάσεις,άσχετα αν δεν συμφωνούμε με τις τακτικές κοινωνισμού ή δημόσιων πολιτικών αποκλεισμών.
Έχουμε τονίσει ότι δεχόμαστε οποιονδήποτε αντίλογο ή αντιπαράθεση,ακόμα και σύμπραξη με οποιαδήποτε διαφορετική τάση,μιας και αυτό είναι που συμβάλλει στην πολυμορφία και στην αποτελεσματικότητα του αγώνα.
Οι καλοθελητές-κυνηγοί μαγισσών, που κόβουν και ράβουν προτάσεις από τα κειμενά μας,για να δημιουργήσουν καταστάσεις και να δικαιολογήσουν εχθρικές συμπεριφορές,αποδομούνται πανεύκολα με μία απλή ανάγνωση ολόκληρων των κειμένων,από όποιον ενδιαφέρεται για την συνολική εικόνα.
Εάν υπήρχε η διάθεση αντισυγκέντρωσης,το σίγουρο είναι ότι οι 4 σύντροφοι δεν θα πηγαίναν στην πλατεία χαλαροί και θα υποχωρούσαν με το που έβλεπαν τον κλοιό των 50 ατόμων,που πλησίασε ήρεμα στην αρχή(στην πλειοψηφία τους από άλλες πόλεις) και προσέγγισε με κράνη και παλούκια.
Η ψευδαίσθηση που είχαμε περί γόνιμου διαλόγου,ή για σταμάτημα στον κατήφορο των ψευδών εντυπώσεων και κατηγοριών,σταμάτησε με την επίθεση-ξυλοδαρμό 2 συντροφισσών και ενός συντρόφου και την απόπειρα δημόσιου λυντσαρίσματος του ενός εκ των συντρόφων μας.

Όταν χτυπά ένας ηλίθιος,δεν έχει δύναμη.Όταν χτυπούν 30 ηλίθιοι,είναι εύκολο να αποκρούσεις.Όταν χτυπούν 50 ηλίθιοι σε ενέδρα πλέον,με κρίση συνείδησης,τότε είναι επικίνδυνοι.

Η ψευδαίσθηση της νεοσύστατης ομάδας,με τα ''τέρατα'' ,''εχθρούς του κινήματος'' αποδομείται και αυτή με αναδρομή παλαιότερων εκδηλώσεων ή και προσωπικής συνεισφοράς του καθενός σε εγχειρήματα.

Ο συντροφός μας εδώ και 6 μήνες δέχτηκε άλλες δύο απρόκλητες επιθέσεις,που σκοπό δεν είχαν απλώς την απομόνωση του,αλλά την παραδειγματική του τιμωρία,σε βαθμό βλακείας,μιας και αυτές εαν είχαν επιτύχει θα προκαλούσαν είτε αναπηρία ή κάτι χειρότερο,(ενημερωτικά,χωρίς να θυματοποιούμαστε).

Ο λόγος?Πολιτικός καθότι ενοχλούσε τις δομές και το φοιτητομάζωμα προς απόκτηση πελατείας στα θυγατρικά μαγαζάκια-κολλεκτίβες-συνεταιρισμούς της εκάστοτε κλίκας.Ούτως ή άλλως σε αναλυτικότερα παλιότερα κειμενά τους έχουν εξηγήσει τους πολιτικούς λόγους απομόνωσης και αποκλεισμού,και έχουν δικαιολογήσει βίαιες εκδιώξεις.
 
Οποιοσδήποτε μιλά ανοιχτά για αναρχοπατέρες και ηγεμονικές τάσεις εναλλακτικής εξουσίας,είναι στοχοποιημένος.Όποιος κάνει εκδήλωση,χωρίς την άδεια ή την αναγνώριση,του ''κόσμου του αγώνα'' θα καταστέλλεται.Κι αυτό το δηλώνουμε για να ξέρουν και οι υπόλοιποι σύντροφοι και να προστατευθούν,από τις τακτικές μαφίας των συγκεκριμένων και όσους σχετίζονται με αυτούς.Και είναι και ο κύριος λόγος που γράφεται το παρόν κείμενο.

Η ''απώθηση'',120 ατόμων που βρίσκονταν από νωρίς τριγύρω,σε 4 που έτυχε να φτάσουν πρώτοι στην πλατεία,ο καθένας μπορεί να καταλάβει,ότι γίνεται πανεύκολα,χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.Αντίθετα η κυκλωτική επίθεση με παλούκια και σίδερα,δεν ονομάζεται απώθηση,πόσο μάλλον από ανθρώπους,που τόσα χρόνια αμφισβητούσαν τις συγκρούσεις με μπάτσους και φασίστες.Μάλλον οι εχθροί τους ήταν και είναι άλλοι.

Αυτό δικαιολογεί εν μέρει και την μή επέμβαση των μπάτσων,στον αποκλεισμό του μαγαζιού που διέφυγε ο σύντροφος για την χωροταξική άμυνά του,τους οποίους μπάτσους,τους έχουμε συνηθίσει να εισβάλλουν για ψύλλου πήδημα στην πλ. Όλγας.
Αυτό φαίνεται άσχημο,όταν κάποιος ζητά ''να πάρει θέση ευρύτερα η κοινωνία'',και δεν ξεκαθαρίζει για ποια κομμάτια συγκεκριμένα μιλά.

Ο συντροφός μας,από την άλλη,ακόμα και μετά την απόκρουση των δύο παλαιότερων επιθέσεων,και την απόδραση του από τον δολοφονικό κλοιό των 50,έφυγε απ το μαγαζί,μόνο όταν τον ενημέρωσαν για επέμβαση των μπάτσων,γνωρίζοντας εντούτοις ότι κάποιοι έξω ήθελαν να τελειώσουν αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν πριν από μία ώρα.Εκτός του ότι δεν πιστεύουμε σε δικαιικά συστήματα και τα συναφή,ούτε επιζητούμε προστασία από τους μπάτσους-προστάτες της κοινωνίας,φαντάζεστε οι επιτιθέμενοι,πως θα δικαιολογούσαν διαδικτυακά,την επέμβαση αυτή.

Οι υπόλοιποι που φτάναμε στην πλατεία,(μιας και η εκδήλωση ήταν περίπου για μία ώρα μετά το περιστατικό),ή εμποδιστήκαμε από μπάτσους,ή από την περφρούρηση.Το να φτάσουμε στο μαγαζί ήταν ανέφικτο δεδομένου του αποκλεισμού και της μή επακριβούς γνώσης μας,για την σοβαρότητα του περιστατικού.

Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλουν ορισμένοι να δείξουν στην κοινωνία?
Αυτό είναι το παράδειγμα του ''κινήματος'' για την μαζοποίηση των αγώνων?
Αυτή είναι η συμβολή των συγκεκριμένων για την απεμπλοκή των ελεύθερων χώρων από τις ''δικαιολογημένες'' επεμβάσεις καταστολής?

Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να ''φορτώνουν'' έναν για όλα όσα έχουν συμβεί,τα οποία ήταν προσωπικές διενέξεις,διάφορων ατόμων,μέσα στα πλαίσια της καθημερινότητας και των παρεξηγήσεων.

Εάν ήταν υπαίτιος όλων αυτών δεν θα εμφανιζόταν ή θα έτρεχε και δεν θα υπερασπιζόταν τον εαυτό του.
Εάν η σύμπραξη επιθυμούσε αντισυγκέντρωση ή μάζεμα στρατού,όπως αναφέρουν πλέον στις τοπικές συζητήσεις-κλάψες,θα προσέγγιζε συντεταγμένα,με μέσα αυτοπροστασίας και όχι καφέδες και φυλλάδια.Και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το κάναμε σε αναρχικούς.

Η πορεία των ''αντι-τραμπούκων'' συνεχίστηκε,δεχόμενοι την παρουσία μπάτσων δίπλα τους,κάτι που θα περιμέναμε,ότι με ένα πανελλαδικό κάλεσμα και την αριθμητική υπεροχή και ετοιμότητα,και με βάση την προηγούμενη επίθεση(και τα λεγόμενά τους στην αφίσα του καλέσματος) θα ήταν ανέφικτο και πιθανότατα,θα υπήρχε και σύγκρουση με την αστυνομία..
Ένα πανελλαδικό κάλεσμα που δεν είχε ως εχθρό ούτε τον Γ.Παπανδρέου,ούτε τον Δένδια που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Πάτρα.

Δεν επιθυμούμε κανενός είδους αλληλεγγύης ή συμπαράστασης κειμένων.
Δεν επιθυμούμε κανενός είδους κροκοδείλιων δακρύων ή θυματοποίησης.
Δεν επιθυμούμε κανενός είδους ''εκδίκησης'' ή ρεβανσισμού.

Οι ελεύθεροι χώροι δεν αναγνωρίζουν νταβατζήδες ή υποστηρικτές καθαρότητας.

Οι στοχοποιήσεις που έγιναν ,έγιναν.Οι δουλειές που χάθηκαν,χάθηκαν.Παρόλαυτα δεν θα ασχοληθούμε με ζόμπι που τρέφονται απο τα ψοφίμια του κομμουνισμού,ή της κοινωνίας τιμωρίας-λυντσαρίσματος.

Το μόνο σίγουρο,είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με το συγκεκριμένο τμήμα του ''κινήματος''.

Δεν είμαστε ούτε θύματα,ούτε ''τραυματισμένοι''.Δεν σταματάμε να έχουμε πολιτικές απόψεις και να τις εκφράζουμε.Δεν θα φύγουμε,ούτε θα δειλιάσουμε,γιατί ποτέ δεν το κάναμε.
Τα περιστατικά αποκλεισμού έχουν ξανασυμβεί σε συντρόφους σε όλη την ελλάδα.
Οι πολιτικές επιθέσεις και πάλι θα αποτύχουν,μέχρι να αποφασίσουν κάποιοι να δεχθούν την διαφορετικότητα,ή να επαναπροσδιορίσουν την πραγματική πολιτική τους ταυτότητα. 

-Δεν είναι η πρώτη φορά που μία συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως προβοκάτσια.Μόλις πριν από δύο χρόνια οι εν λόγω διοργανωτές,καλούσαν αντισυγκέντρωση για τους φασίστες στην Γεωργίου παρά την απόφαση της συνέλευσης παραρτήματος,όταν ο χουντοβουλευτής Αρβανίτης βρισκόταν μόλις ένα στενό κάτω από την Όλγας.Ο κόσμος που αποφάσισε να κάνει αντισυγκέντρωση στην Όλγας,χαρακτηρίστηκε ώς ''διασπαστική τάση'',παρόλο που ήταν κατά πολύ περισσότερος αριθμητικά απ αυτούς που διάλεξαν να αντισυγκεντρωθούν 200μέτρα μακριά.
-Αυτό το κείμενο είναι και η τελευταία μας ασχολία με το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα.Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λέπτομέρειες,ας ασχοληθεί με κάτι πιο εποικοδομητικό.
-Ξαφνικά τα σχόλια ενεργοποιήθηκαν ξανά.Η ώρα της μάσκας του καλού συντρόφου(που χτυπά ύπουλα) έφτασε.Μέχρι να ξαναβυθιστεί η μάζα των θεατών στην λήθη και να δοθεί το έναυσμα.
-Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για αναρχικούς,να δικαιολογείται το συμβάν,με κείμενα μάλιστα που αναλύουν και επιδίδονται σε ψέμματα και υποθέσεις τύπου ΟΠΚΕ(λχ το κάναμε για να προλάβουμε κτλ,υπαίτιος-ηθικός αυτουργός).
-Τα ψεύδη συνεχίζονται στα τοπικά καφενεία,συνάξεις.Κανείς δεν ήταν,κανείς δεν είδε,κανείς δεν άκουσε.'Αλλωστε άλλη μία διαφορά μας με τους ''νεκροζώντανους'',είναι ότι εμείς παραδεχόμαστε ελλείψεις και λάθη και ζούμε με αυτά. Οι επικίνδυνοι ψεύτες,έχουν χάσει το μπούσουλα,δεν θα απορήσουμε αν ακουστεί κιόλας γι ακόμη μία φορά,ότι αμύνθηκαν. 

Χαιρετίζουμε και αγκαλιάζουμε όλους τους ''λύκους'' που δεν διάλεξαν το ''κοπάδι'' και δεν γονατίζουν.

                                       Σύμπραξη Αναρχικών Μηδενιστών Χαοτικών πλ.Όλγας

No comments:

Post a Comment